zondag 6 april 2014

Teruggave BTW bij aanschaf zonnepanelen


U heeft wellicht wel eens gehoord dat u de BTW op aangeschafte zonnepanelen kunt terugvragen. Maar hoe zit dit precies? Daarnaast is het zo dat recentelijk de subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen is afgeschaft. Des te belangrijker dus om te weten hoe het zit met de teruggave van BTW! Het terugvragen van BTW kan vrij complex zijn en de meeste particulieren doen dit liever niet zelf. U kunt hiervoor bij Johan Kroon Administratie terecht.

Op 20 juni 2013 heeft het Europese Hof van Justitie in het Fuchs-arrest beslist dat eigenaren van zonnepanelen, aangesloten op het net, kunnen worden aangemerkt als BTW-ondernemer. Inmiddels heeft ook de staatssecretaris van Financiën dit ondernemerschap bevestigd.

Wanneer komt u in aanmerking voor de teruggave van BTW?
  • U bent een particuliere afnemer, of Vereniging van Eigenaren (VvE);
  • U heeft de zonnepanelen op of bij uw woning laten installeren;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht en laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd en in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.
Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan bent u verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden specifieke regels en voorwaarden. Een complexe materie dus. Johan Kroon Administratie regelt het graag voor u. Johan Kroon begeleid u door het gehele traject en staat klaar voor al uw vragen!

Kijk onder het kopje ‘Deelnemers’ bij Johan Kroon en vindt een link naar de website. Geïnteresseerd? Kom dan vooral langs op de beurs Duurzaam Oldambt aanstaande zondag 13 april!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten